Berini is de naam

Gepubliceerd op 25 juli 2016 om 11:52

De naam Berini.
Ooit samengesteld uit Bernhard, Rinus en Nico, de 3 constructeurs en naar we NU weten, is dat de naam die binnen enkele seconden op een briefje gekrabbeld werd. Hoe we dit weten?

De naam Berini.
Ooit samengesteld uit Bernhard, Rinus en Nico, de 3 constructeurs en naar we NU weten, is dat de naam die binnen enkele seconden op een briefje gekrabbeld werd. Hoe we dit weten? Op onze Facebook staat een foto van Rinus Bruynzeel. Zijn dochter zal de openingshandeling verrichten van de tentoonstelling. We kunnen dus nu ook de foto van Nico tonen, want tijdens de Berini toerrit meldde zich Rob Groenendijk, zoon van Nico Groenendijk en zo komen er van diverse familiekanten ook foto’s en documenten boven water. Waaronder ook een copie van het Berini naambriefje. En dat allemaal dank zij de tentoonstelling maar ook dank zij het bereik van Facebook. Ook Rob Groenendijk is bereid om samen met Tiny (Christina) Bruynzeel de tentoonstelling te openen.
De BE van Berini is ooit op jonge leeftijd in Duitsland bij een verkeersongeval om het leven gekomen. Of hij kinderen had is ons niet bekend. Uiteraard zijn Rinus en Nico ook niet meer onder ons. Maar het is toch prachtig dat de kinderen van de grondleggers straks aanwezig zullen zijn.
Heel veel mensen dachten toen en zelfs nu nog dat Berini Italiaans was. Niet dus. En de naam Berini was ook niet afgeleid van het duo De Berini’s……die staan dus nu ook op de Berini Faceboek.

 


«   »